Skoči na vsebino

Nova mobilna aplikacija za vse, ki delajo z mladimi

  • Brina 

Si animator ali prostovoljec? In ti včasih zmanjka idej, katero igro ali dinamiko uporabiti pri delu z mladimi? Na Zavodu Nefiks smo v okviru projekta Akademija prostovoljstva razvili novo aplikacijo za pametne telefone, s katero želimo digitalno podpreti mladinsko delo.

 

Aplikacija je prosto dostopna v Trgovini Play na naslovu: Pika STOP – Aplikacije v Googlu Play (google.com).

 

Kot trenerji in prostovoljci na terenu smo ugotovili, da je znanja kar nekaj, vendar je vsebina z različnimi metodami, dinamikami in igrami različno dostopna mladim. Starejši se spominjajo, kako smo primerne igre iskali po knjigah, ki so bile dostopne v knjižnici. Kasneje smo lahko nekaj stvari poiskali že na spletu, sedaj pa lahko igre nosimo kar na telefonu v svojem žepu ali torbici.

 

Kot prostovoljci v projektu Akademija prostovoljstva smo želeli mlade podpreti na njim bolj domačem terenu. S pomočjo trenerjev v projektu Akademija prostovoljstva smo začeli graditi bazo iger. Vsebinsko sta nam bila v pomoč tudi Rafo Pinosa ter Gašper Otrin, ki sta na področju iger v Sloveniji velika strokovnjaka.

 

Naša želja od začetka je bila, da razvijemo aplikacijo z dobro bazo iger na enem mestu, ki deluje tudi na področjih, kjer ni internetnega dostopa. Z razvojem aplikacije smo želeli skrajšati čas iskanju ustrezne vsebine, ki bo pomagala pri raznolikosti programov za prostovoljce in mladinske delavce.

Veseli bomo tudi pripomb in predlogov za izboljšavo aplikacije iz vaše strani. Graje, pripombe in pohvale sprejemamo na elektronskem naslovu nefiks@nefiks.si.

 

 

Aktivnost sofinancirata Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019 in Urad RS za mladino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja